Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Search
Close this search box.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Ελληνική Αγωγή

Θερινή Προσφορά

Online Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας, Φιλοσοφίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ξεκινήσαμε την πιο αγαπητή προσφορά: Επιλέξτε ένα οποιοδήποτε ετήσιο μάθημα του έτους 2023-2024 ή των προηγούμενων ετών, εγγραφείτε στη μισή τιμή και αποκτήστε ένα δεύτερο, μικρότερης διάρκειας, της επιλογής σας, εντελώς δωρεάν! Η προσφορά ισχύει έως τις 30 Ιουλίου.

Τα αγαπημένα σας μαθήματα σε ΔΩΡΕΑΝ συνδυασμούς!

Η Ελληνική Αγωγή ξεκίνησε την λειτουργία της σε ένα μικρό διαμέρισμα επί της οδού Στουρνάρη στο κέντρο των Αθηνών.
Ήταν η εποχή που η εκμάθηση της αρχαίας γλώσσας εθεωρείτο, από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, υποχρεωτική «σχολική αγγαρεία», με διάχυτη την πίστη ότι τα Ελληνικά που μιλούμε σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την γλώσσα των αρχαίων κειμένων. Ο πρώτος και άμεσος στόχος της Ελληνικής Αγωγής, ήταν αυτός ακριβώς: να έρθουν οι Έλληνες σε επαφή με τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης και του πολιτισμού.

“Ἡ παιδεία ἐστί δεύτερος ἥλιος τοῖς ἀνθρώποις.”

Πλάτων

 

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να δείτε όλα αυτά τα μαθήματα που βλέπατε στις διαφημίσεις μας όλη τη χρονιά και, λόγω χρόνου η υποχρεώσεων, διστάζατε να εγγραφείτε.

Δείτε ενδεικτικά κάποιους συνδυασμούς. Επισκεφθείτε την πλατφόρμα των μαθημάτων μας, διαλέξτε τα μαθήματα που θέλετε να δείτε και ενημερώστε μας για τον δικό σας συνδυασμό!

Προτεινόμενοι συνδυασμοί

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

με την Ευμορφία Καπόλου​
Απλά και όμορφα, η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Ελληνική Αγωγή έχει σκοπό να αποδείξει το πόσο εύκολο είναι τελικά να μάθει κανείς Αρχαία Ελληνικά. Η διδασκαλία στηρίζεται εξ ολοκλήρου στα αρχαία κείμενα. Με λίγες γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις, οι μαθητές κατανοούν γρήγορα τα κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας από το πρωτότυπο.

Δείτε λεπτομέρειες επιλέγοντας τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν

12μηνη πρόσβαση για τα μαθήματα

ΔΩΡΕΑΝ

με την εγγραφή σε ένα εκ των μαθημάτων των Αρχαίων Ελληνικών, στη μισή τιμή, επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα μαθήματα, δωρεάν: Ησίοδος: Έργα και Ημέραι, ή Αρχαίο Δράμα, ή Μάρκος Αυρήλιος – «Τὰ εἰς ἑαυτόν».

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει

Αρχαία Ελληνικά Α΄ Έτος

Αρχαία Ελληνικά Β΄ Έτος

Αρχαία Ελληνικά Γ΄ Έτος

Αρχαία Ελληνικά: Εἰπέ μοι τί…διαλεξώμεθα ἑλληνιστί

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω

Ησίοδος

Μάρκος Αυρήλιος – «Τὰ εἰς ἑαυτόν»

Αρχαίο Δράμα

ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Στο μάθημα της Ιστορίας γίνεται μία πλήρης εξιστόρηση των γεγονότων της γενέσεως, της ακμής και της παρακμής του Ελληνικού Έθνους από την αρχή, παράλληλα με τη γένεση της Ρώμης που τελικά κατέκτησε τον κόσμο. Από τους Φαραώ, τη Δυναστεία των Αχαιμενιδών , την Αθηναϊκή Δημοκρατία, τη Σπάρτη, τον Μ. Αλέξανδρο έως τον Ιούλιο Καίσαρα και την πτώση της Ρώμης.

12μηνη πρόσβαση (36 δίωρα μαθήματα).

ΔΩΡΕΑΝ

με την εγγραφή στο μάθημα Ιστορία: Αρχαία Ελλάδα, στη μισή τιμή, επιλέξτε ένα και από τα ακόλουθα μαθήματα, δωρεάν: Ρητορική με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ή Αφιέρωμα στα χρόνια του Εμφυλίου με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει.

Ιστορία (Αρχαία Ελλάδα)

Ρητορική
Ο Εμφύλιος

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Η πιο άγνωστη αλλά και πιο κρίσιμη περίοδος της Ιστορίας μας από την ίδρυση της Νέας Ρώμης, έως την Άλωση του 1453. Η επικράτηση του Χριστιανισμού, η εισβολή των Βαρβάρων, η πτώση της Δύσεως και η εθνογένεση των κρατών της Ευρώπης. Το Ισλάμ και η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με ιστορικές παραπομπές, χάρτες και την επίδραση των ιστορικών αυτών γεγονότων στη σημερινή εποχή.

12μηνη πρόσβαση (32 δίωρα μαθήματα).

ΔΩΡΕΑΝ

με την εγγραφή στο μάθημα Ιστορία: Βυζάντιον, στη μισή τιμή, επιλέξτε ένα και από τα ακόλουθα μαθήματα, δωρεάν: Ρητορική με τον Άδωνι Γεωργιάδη ή Τα μυστικά του Β᾽ Παγκοσμίου Πολέμου με τον Γιάννη Θεοδωράτο.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει

 

Ἱστορία (Βυζάντιο)

Τα μυστικά του B’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ρητορική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη

 

Παρακολουθήστε τον επετειακό κύκλο αφιερωμένο σε μία από τις πιο ένδοξες επαναστάσεις της παγκόσμιας Ιστορίας.

Οι Ήρωες, οι Μάχες και τα Γεγονότα που σημάδεψαν τον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 σε 18 δίωρα μαθήματα με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη και δώρο τα Μυστικά του Β Παγκοσμίου Πολέμου με τον Γιάννη Θεοδωράτο.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει.

Αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821

Τα μυστικά του B’ Παγκοσμίου Πολέμου

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία αποτελεί έναν αξεπέραστο θησαυρό σοφίας και γνώσης, που έχει διαμορφώσει την πορεία του ανθρωπίνου πνεύματος για αιώνες. Σήμερα, με την εισβολή της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας, η σημασία της φιλοσοφίας γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι σπουδαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, μας προσφέρουν ακόμη τη γνώση ώστε να κατανοήσουμε και να κρίνουμε τις ηθικές, κοινωνικές και υπαρξιακές προκλήσεις που φέρνει η εποχή αυτή. Μέσω της μελέτης της φιλοσοφίας, αναπτύσσουμε μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω μας, αλλά και του εαυτού μας, εξοπλισμένοι με την κρίση και τη σοφία που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Με τη θερινή προσφορά, έχετε την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις από την άνεση του σπιτιού σας, με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό κόστος. Φέτος το καλοκαίρι, αφιερώστε ένα δίωρο στο συναρπαστικό ταξίδι στην Ελληνική Φιλοσοφία. Ανακαλύψτε τη σοφία των προγόνων μας, που θα φωτίσει το παρόν και θα σας καθοδηγήσει στο μέλλον.

Εγγραφείτε τώρα και αφήστε την ελληνική φιλοσοφία να ομορφύνει την καθημερινότητά σας και να σας προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του μέλλοντος με σιγουριά, γνώση και σοφία.

Με την εγγραφή στα μαθήματα:

 Ευ Ζην – Στωική Φιλοσοφία Μέρος Α ΄΄ και Β ΄ , ή Ορφική Φιλοσοφία, ή Αριστοτελική Φιλοσοφία,  ή Πλατωνικὴ Φιλοσοφία Μέρος Α’ και Β ΄

 12μηνη πρόσβαση (76 δίωρα μαθήματα), στη μισή τιμή.

ΔΩΡΕΑΝ:

Περί Ψυχής, ή Φιλοσοφικά Πορτρέτα, ή Ο Ηγέτης Αλέξανδρος

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει.

 

Ευ Ζην – Στωική Φιλοσοφία

Μέρος Α΄

Ευ Ζην – Στωική Φιλοσοφία

Μέρος Β΄ 

        Ορφική Φιλοσοφία

Αριστοτελική Φιλοσοφία

Πλατωνική Φιλοσοφία Μέρος Α’

Πλατωνική Φιλοσοφία Μέρος Β’

Περί Ψυχής

Φιλοσοφικά Πορτρέτα

Ο Ηγέτης Αλέξανδρος

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

με τον Γιάννη Θεοδωράτο

Σύγχρονη Γεωπολιτική Ιστορία 2020 – 2021

Παρουσίαση και ανάλυση των κυριοτέρων γεωπολιτικών εξελίξεων, συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν.

12μηνη πρόσβαση (36 δίωρα μαθήματα).

ΔΩΡΕΑΝ

με την εγγραφή στο μάθημα Σύγχρονη Γεωπολιτική Ιστορία, στη μισή τιμή, επιλέξτε κι ένα από τα ακόλουθα μαθήματα, δωρεάν: Tα Μυστικά του Β᾽παγκοσμίου Πολέμου, ή Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία με τον Σάκη Μουμτζή.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει.

Γεωπολιτική Ιστορία

 Μέρος Α΄ – 2020

Γεωπολιτική Ιστορία

Μέρος Β΄ – 2021

Τα μυστικά του B’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κύκλος Σύγχρονης Ἑλληνικῆς Ἱστορίας

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τον τον Πολιτισμό

Αρχαία Ελληνικά για Παιδιά: Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό. Μέσα σε 35 μαθήματα διάρκειας από 20 – 25 λεπτά, τα παιδιά κάνουν μία γερή εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά και συγχρόνως παίζουν και διασκεδάζουν με διαλόγους και ιστορίες από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Στα μαθήματα συμπεριλαμβάνονται και επετειακά αφιερώματα στις Εθνικές Επετείους, αλλά και στις πιο χαρακτηριστικές εορτές των Αρχαίων Ελλήνων όπως τα Ανθεστήρια. Συμπληρωματικά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα παιδικά μαθήματα «Μυθολογία» ή «Φιλοσοφία στη Μυθολογία» και να τα παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν!

Μυθολογία στη Φιλοσοφία: Οι μύθοι περιπλέκονται περίτεχνα με τα πιο σημαντικά φιλοσοφικά κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο κείμενο που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η φιλόλογος Σόνια Σιούτη.

Μυθολογία και Αποσυμβολισμός: Ο νέος αυτός κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε όλους εσάς που επιθυμείτε να περιπλανηθείτε στα όμορφα μονοπάτια της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει.

Αρχαία Ελληνικά για Παιδιά

με τη Βίκυ Σακκά

και τη Σοφία Γούλα

Η Μυθολογία στη
Φιλοσοφία

Μυθολογία και Αποσυμβολισμός

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 με την Ευμορφία Καπόλου

Ετυμολογία: Μέρος Α και Β:

Ετυμολογία: Ο αληθινός λόγος, η αλήθεια μέσα στις λέξεις

Η Ετυμολογία ενεργοποιεί την αγχίνοια όλων και βοηθά στην ορθότερη αντίληψη του αρχαίου ελληνικού λόγου και πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η κατανόηση των αρχαίων κειμένων γίνεται απλούστερη και πληρέστερη.

Μέσω των κανόνων της Ετυμολογίας αποδεικνύεται πως λέξεις από τα έπη του Ομήρου και του Ησιόδου, από τις τραγωδίες του Αισχύλου και τις κωμωδίες του Αριστοφάνους, εν ολίγοις από όλη την ελληνική γραμματεία, έχουν σχέση με λέξεις που χρησιμοποιούνται στον λόγο ακόμη και σήμερα.

 

Ομήρου Οδύσσεια:

Ο μέγας ραψωδός Όμηρος, μας κληροδότησε το κυριώτερο έργο της ελληνικής πρακτικής βιοθεωρίας. Οὗτος ὁ ποιητής … ἀληθῶς τὴν Ἑλλάδα πεπαίδευκεν (Πλάτων). Στην Αρχαία Αθήνα η εκπαίδευση των νέων βασιζόταν στην ανάγνωση και την ερμηνεία του Ομήρου. Η συνεχής εντρύφηση της ελληνικής σκέψεως στο ομηρικό πνεύμα, υπήρξε η ισχυρότερη από όλες τις επιδράσεις που υπέστη. Οι μαθητές διδάσκονται την Οδύσσεια λέξη προς λέξη και μαγεύονται από τον μύθο και την τέχνη του μοναδικού ραψωδού. Στο μάθημα, που πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 1,5 ώρα, διαβάζουμε την Οδύσσεια από το πρωτότυπο, μαθαίνουμε το δακτυλικό εξάμετρο, τη σημασία των λέξεων, ετυμολογούμε και ερμηνεύουμε το κείμενο που αποτελεί την καταγραφή της πρώιμης ιστορίας που όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωρίσουν.

Με την εγγραφή στα μαθήματα: Ετυμολογία: Μέρος Α και Β  Και Ομήρου Οδύσσεια

12μηνη πρόσβαση (76 δίωρα μαθήματα), στη μισή τιμή.

ΔΩΡΕΑΝ:

Ησίοδος, ή Μάρκος Αυρήλιος – «Τὰ εἰς ἑαυτόν», ή Αρχαίο Δράμα

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί τον συνδυασμό που σας ταιριάζει.

 

Ετυμολογία: Μέρος Α και Β

Ομήρου Οδύσσεια

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω

Ησίοδος

Μάρκος Αυρήλιος – «Τὰ εἰς ἑαυτόν»

Αρχαίο Δράμα