Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Search
Close this search box.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Υποστηρίξτε

Το έργο μας​

Η ιδέα

 

Η Ελληνική Αγωγή είναι μία ιδέα. Η λέξις “ιδέα” προέρχεται από το απαρέμφατο του αορίστου του ρήματος ὁρῶ, ἰδεῖν.

Έτσι, οραματιζόμαστε στο μέλλον όλους τους Έλληνες, μικρούς και μεγάλους, να αγαπούν τα Αρχαία Ελληνικά, να τα μελετούν και να διαβάζουν τα αρχαία κείμενα από το πρωτότυπο, γνωρίζοντας τον θησαυρό της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας, την παρακαταθήκη των προγόνων μας, «τὸ κτῆμα ἐς ἀεί»

Το έργο

 

Η Ελληνική Αγωγή δημιουργήθηκε με στόχο να προάγει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και Πολιτισμό και τις αξίες που αυτά πρεσβεύουν. Το όραμά μας είναι να συνεχίσουμε:

• Την δημιουργία συγχρόνων μεθόδων εκμάθησης και διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών.
• Την ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό στη διαχρονία του, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις.
• Την εξάπλωση των ανθρωπιστικών ιδεών του ελληνικού πνεύματος μέσω των κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Οι δράσεις

Στα μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής από το 1994 συνδέουμε:

• τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό
• την Ιστορία
• την Φιλοσοφία

και με όχημα την Γλώσσα, τα φέρνουμε στο σήμερα ώστε να γίνεται κατανοητή η συνέχεια του μακραίωνου πολιτισμού μας. Εκτός όμως από τα εβδομαδιαία μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, οι δράσεις μας επεκτείνονται και σε άλλους τομείς:

Ψηφιακή Πλατφόρμα

Από το 2017 όλα τα προγράμματα προσφέρονται και διαδικτυακά μέσω εξειδικευμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας που δίνει την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθούν τα μαθήματα οποιαδήποτε ημέρα και ώρα τους εξυπηρετεί.

Θερινό Πρόγραμμα

Κάθε καλοκαίρι στο ειδικό θεματικό ολοήμερο πρόγραμμα (summer camp) οι μαθητές διδάσκονται την Ιστορία της πατρίδος μας και τα χαρακτηριστικά του Πολιτισμούς μας στα μέρη όπου διαδραματίστηκαν ορισμένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας.

Πρόγραμμα «Ἀθηνᾶ Παλλάς»

Από το 2021 ξεκινήσαμε να υποστηρίζουμε τα σχολεία της Ομογένειας μέσω μαθημάτων Αρχαίων Ελληνικών, Μυθολογίας και Ιστορίας, συνδέοντας έτσι τους μαθητές της Αμερικής και του Καναδά με την Ελλάδα, σε εβδομαδιαία βάση.

Βιβλία

Δημιουργούμε το δικό μας εκπαιδευτικό υλικό αναλόγως με τις ανάγκες των μαθητών μας.

Διαλέξεις

Προσκαλούμε καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να ενισχύσουμε το πρόγραμμα της Σχολής έτι περαιτέρω.

Διασύνδεση με το εξωτερικό

Συνδέουμε τους μαθητές μας με μαθητές άλλων χωρών προκειμένου να δείξουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την γλώσσα μας. Βέλγιο 2019, Κίνα 2021, Ιταλία 2022.

Συνέδρια

Συμμετέχουμε σε διεθνή συνέδρια που διοργανώνουν φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα εμβελείας. Euroclassica Split 2021, “Monsters in the classroom – Latin and Greek at primary school“, Delphi Classics – Classics in Praxis, Living and believing Greek.

Βραβεύσεις

Leaders Awards 2020

Best Educational Center of the Year

Leaders Awards 2022

Best Educational Center of the Year

Vision Awards 2022

Best Ancient Greek Education Provider 2022

Η ιδέα γίνεται πράξη

Η επιβίωση και μακροημέρευση της Ελληνικής Αγωγής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αυθόρμητη και ανιδιοτελή υποστήριξη αρκετών φίλων και συνεργατών. Σχετικά με την δράση της Ελληνικής Αγωγής, στην οποία όχι μόνο διαδίδουμε νέες διδακτικές μεθόδους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά μεταφέρουμε απλόχερα τις γνώσεις αιώνων σε μικρούς και μεγάλους, με μαθήματα, σεμινάρια, αυτοτελείς διαλέξεις και ταξίδια, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Μικρή ή μεγαλύτερη, την χρειαζόμαστε.


Εάν θέλετε να συνεισφέρετε στην υποστήριξη των δράσεών μας, στην προώθηση της έρευνας των καθηγητών μας, στην επιτυχία των πολιτιστικών πρωτοβουλιών και της καθημερινής διδακτικής πρακτικής της Σχολής μας μπορείτε να καταθέσετε την ενίσχυσή σας με έναν από τους τρόπους που βλέπετε εδώ:

1. Στο λογαριασμό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ:

ALPHA BANK

GR63 0140 1040 1040 0233 0000 249

EUROBANK

GR3402600750000010200223337

Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΠΕ

2. Με την χρήση PayPal και πιστωτικής κάρτας