Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Search
Close this search box.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Ελληνική Αγωγή

Η ομάδα μας

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Το 1994 ίδρυσε την «Ελληνική Αγωγή – Σχολή Αρχαίων Ελληνικών» με στόχο την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας με απλό και ευχάριστο τρόπο, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Στην Ελληνική Αγωγή δίδαξε Αρχαία και Βυζαντινή Ιστορία και έχει παρουσιάσει ένα εκτενές αφιέρωμα στα χρόνια του Εμφυλίου. Όλα τα μαθήματά του είναι προσβάσιμα μέσω διαδικτύου. Ανάρπαστα έχουν γίνει και τα σεμινάρια Ρητορικης που παρακολούθησαν εκατοντάδες επαγελματίες από όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο του «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» και «Απλά Μαθήματα Ιστορίας» κυκλοφορούν από την «Ελληνική Αγωγή».

Η Ευγενία Μανωλίδου σπούδασε συμφωνική μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στην Αμερική (Juilliard School). Από το 2017 ανέλαβε την διεύθυνση της Ελληνικής Αγωγής και είναι υπεύθυνη του προγράμματος και των δράσεων της Σχολής. Δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα της Ελληνικής Αγωγής, έχει συγγράψει και εκδώσει άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και διοργανώνει την ενότητα Delphi Classics – Classics in Praxis στο ετήσιο πρόγραμμα του Delphi Economic Forum. Το 2020 ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα: Digital Marketing – Social Media Customer Engagement, Planning and Analytics (Columbia Business School) και Leading Learning (Harvard Graduate School of Education). Το βιβλίο της με τίτλο «Οι Ιχνηλάτες της Ιστορίας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Ευγενία Μανωλίδου

Λεωνίδας Γεωργιάδης

Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης αποφοίτησε με “Άριστα” από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και παρέμεινε ως μεταπτυχιακός υπότροφος μέχρι το 1993. Μαζί με τον αδελφό του Άδωνι Γεωργιάδη ανέλαβε την διεύθυνση του εκδοτικού οίκου «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Από το 2012 διδάσκει Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία στην πρότυπη σχολή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Διοργανώνει θερινά σεμινάρια, εκδρομές αρχαιολογικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, πάντα με σκοπό την διάδοση του Ελληνικού Πνεύματος και την εξέλιξη της ανθρωπότητας, πάνω στις μεγάλες αξίες του Ελληνισμού. Στην Ελληνική Αγωγή διδάσκει στα τμήματα Φιλοσοφίας και είναι υπεύθυνος των εκδρομών αρχαιολογικού περιεχομένου της Σχολής.
Η Ευμορφία Καπόλου είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασσικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Διδάσκει στην «Ελληνική Αγωγή» από το 1999. Έχει συγγράψει τα 5 βιβλία της σειράς σειρά «Ελληνιστί Ορθώς Διαλεγώμεθα»: Βίος του Αισώπου, Γραμματική, Ανθολόγιο, Δάφνις και Χλόη (Λόγγου Ποιμενικά) και το βιβλίο της προφορικής διδασκαλίας «Εἰπέ μοί τι τῇ Ἑλλάδι φωνῇ». Στην Ελληνική Αγωγή διδάσκει τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ διαθέσιμα μέσω διαδικτύου είναι τα έτη της Ετυμολογίας, της Οδυσσείας και του Αρχαίου Δράματος, όπως και ο κύκλος «Ἡσιόδος, Ἔργα καὶ Ἡμέραι» και «Μάρκος Αυρήλιος: Τὰ εἰς ἑαυτόν.»

Ευμορφία Καπόλου

Σοφία Γούλα

Η Σοφία Γούλα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι σπουδές της είχαν κλασικό προσανατολισμό, με έμφαση στην μελέτη αρχαίων ελληνικών κειμένων όλων των ειδών καθώς και οι παιδαγωγικές προεκτάσεις αυτών των θεμάτων. Ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό μαθημάτων και αναλυτικών προγραμμάτων για τη διδασκαλία των Φιλολογικών μαθημάτων και παρακολούθησε σεμινάρια της “ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ” με θέμα τους προϊστορικούς πολιτισμούς του Ελλαδικού χώρου. Στην Ελληνική Αγωγή διδάσκει από το 2005. Έχει συγγράψει τα βιβλία των τμημάτων των παίδων «Αἰὲν ἀριστεύειν» τόμος 1 και 2.

Η Βίκυ Σακκά είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Με κατεύθυνση στην παιδαγωγική, ασχολήθηκε με
την διδακτική των αρχαίων, της γλώσσας, της λογοτεχνίας, και την διδακτική των μουσείων. Στην Ελληνική Αγωγή διδάσκει από το 2005 στα προσχολικά και παιδικά τμήματα. Έχει συγγράψει τα βιβλία «Αγωγή Νηπίων» «Νηπίων Παιχνιδίσματα» και «Παρὰ θῖν Ἁλός».

Βίκυ Σακκά

Γεωργία Πατεράκη

Η Γεωργία Πατεράκη είναι απόφοιτος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην κλασική Φιλολογία και επιπλέον επιμόρφωση από το Institute of Education – University of London (IOE). Επίσης, είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη του και διδάσκει στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου «Classical Greek Level A».

Η Έλενα Μιντζέλα είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στον τομέα Φιλοσοφίας με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία. Από το 2000 παραδίδει μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών και προετοιμάζει μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Έλενα Μιντζέλα

Κατερίνα Μανανεδάκη

Η Κατερίνα Μανανεδάκη είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και σε εκδόσεις υψηλής κυκλοφορίας. Έχει γράψει δεκαπέντε βιβλία για τις περιπέτειες των μεγάλων και τρία παραμύθια που αγαπήθηκαν πολύ από τα παιδιά: «Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια Βιταμίνη» που έγινε και θεατρική παράσταση, «Παλιά Επαγγέλματα ζωντανέψτε» που έχει παρουσιαστεί σε πολλά σχολεία και έχουν αγαπήσει πολύ οι μαθητές και «Ποιος Φοβάται τα Μικρόβια» με τον αείμνηστο καθηγητή
Παιδιατρικής Παναγιώτη Σπυρίδη. Τα ταξίδια στη φαντασία παρέα με τους μικρούς της φίλους είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο!

Η Ισιδώρα Καπετάνη είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών με τη διδασκαλία της φιλοσοφίας, της λογοτεχνίας και της ιστορίας στα παιδία του νηπιαγωγείου. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός στο διεθνές σχολείο SEK στη Μαδρίτη και εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων». Στην Ελληνική Αγωγή διδάσκει στα τμήματα Αγωγής Νηπίων.

Ισιδώρα Καπετάνη