Καλοκαίρι με E – CAMP

E - CAMP

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού

Δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι μέσω διαδικτύου 

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης, η Ελληνική Αγωγή δημιούργησε το πρώτο online summer camp, γεμάτο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες  και παιχνίδια για παιδιά. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας ευχάριστης  ασχολίας για τα παιδιά που σέβεται την επιθυμία των γονιών για εκπαίδευση παράλληλα με την διασκέδαση για όλο το καλοκαίρι.

Οφέλη

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των παιδιών με γνώμονα την συνεχή εξέλιξη των γνώσεων που ήδη έχουν, αλλά και την επανάληψη των όσων έχουν μάθει.

Παράλληλα, γνωρίζουν καινούργιες μεθόδους μάθησης και εξοικειώνονται με την τεχνολογία.

Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά 

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα για γνωρίσουν φράσεις, λέξεις, διαλόγους και μύθους στα Αρχαία Ελληνικά. Μέσα από μικρά μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, αντιλαμβάνονται την συνέχεια της γλώσσας και έρχονται σε επαφή με διαχρονικά κείμενα της ελληνικής γραμματείας.

Ήθη, έθιμα και παραδόσεις

Τα παιδιά γνωρίζουν έθιμα και παραδόσεις της Ελλάδας μέσα από μικρές θεματικές ενότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους

Ασφάλεια

Τα περισσότερα παιδιά ούτως ή άλλως θα περάσουν αρκετό χρόνο στον υπολογιστή αυτό το καλοκαίρι. Επιλέγοντας το e – camp της Ελληνικής Αγωγής, είστε σίγουροι πως τα παιδιά θα παρακολουθούν ένα ασφαλές και απολύτως κατάλληλο πρόγραμμα για την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Συνδυασμός Ψυχαγωγίας – Μάθησης

 Η Ψυχαγωγία και η Μάθηση συνδυάζονται μοναδικά με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τα παιδιά και τους διασκεδάζουν

– Μαθηματικά μέσω ευφάνταστων προβλημάτων λογικής

– Λογοτεχνία μέσω των αριστουργημάτων των κλασσικών παιδικών έργων

– Γλώσσα μέσω απλών κανόνων απομνημόνευσης

– Επιστήμη μέσω πειραμάτων

– Μουσική μέσω παιχνιδιού

– Θέατρο μέσω κινητικών προκλήσεων

– Γραφή μέσω της δημιουργίας παραμυθιών

– Εικαστικά μέσω απλών μαθημάτων ζωγραφικής

Παρὰ θίν᾽ ἁλός

Το νέο, πρωτότυπο και χαρούμενο θερινό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής, είναι γεγονός! Από τα τέλη Ιουνίου που ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό έτος, έως και τα τέλη Αυγούστου, ετοιμάσαμε για εσάς ένα online camp που θα κρατήσει όμορφη, ευχάριστη και δημιουργική παρέα. Τα παιδιά προετοιμάζονται έτσι, όλο το καλοκαίρι, για την επόμενη τάξη του σχολείου, χωρίς καν να το καταλάβουν, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη δημιουργική απασχόληση.

Ιδανικό για παιδιά που φοιτούν και σε ξενόγλωσσα σχολεία

Το e – summer camp της Ελληνικής Αγωγής είναι ιδανικό για τα παιδιά που, ενώ γνωρίζουν Ελληνικά, παρουσιάζουν αδυναμία στον γραπτό λόγο. Τα αξεπέραστα κλασσικά κείμενα της ελληνικής Λογοτεχνίας, η συνοπτική παρουσίαση της Γραμματικής του δημοτικού και τα απλά προβλήματα των Μαθηματικών, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, ενώ δημιουργούν σωστές βάσεις για την εκμάθηση της γλώσσας.

Τι σημαίνει e – camp

Πρόκειται για ένα θερινό πρόγραμμα δομημένης απασχόλησης και εκπαίδευσης που διατίθεται μέσω διαδικτύου. Το πρόγραμμα προσφέρεται από την ψηφιακή πλατφόρμα της Ελληνικής Αγωγής – χωρίς “κατέβασμα” ή εγκατάσταση – και είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρεθείτε. Άρα, για εσάς που θα παραθερίσετε εκτός Αθηνών, αλλά και εσείς που θα παραμείνετε στην Αθήνα, το e – camp αποτελεί την ιδανική επιλογή. Εύκολο, όμορφο, διασκεδαστικό, ασφαλές, μπορείτε άφοβα να αφήσετε τα παιδιά σας να το βλέπουν χωρίς επιτήρηση, και ταυτόχρονα σχεδιασμένο για ξεκούραστη, ψυχαγωγική και εκπαιδευτική παρακολούθηση.

Τι περιέχει το e – camp

Το θερινό πρόγραμμα αποτελείται από καθημερινές ενότητες, οι οποίες ξεδιπλώνουν, μία σειρά από καλά οργανωμένες δραστηριότητες, βασισμένες στο σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ελληνικής Αγωγής, που αποτελεί εγγύηση από το 1994. Ιδιαίτερη έμφαση δίνετε στα δομημένα εκπαιδευτικά βίντεο, ώστε να είναι εύπεπτα, με στόχο έχουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον  των παιδιών μέσα από το ευχάριστο περιεχόμενό τους. Τα βίντεο διαρκούν από 5 έως 15 λεπτά και αποτελούνται από μικρά μαθήματα λογοτεχνίας, γλώσσας, αρχαίων ελληνικών, ετυμολογίας και μαθηματικών. Ανάμεσα στα μαθήματα, παρεμβάλλονται παιχνίδια για παιδιά, στιγμές μουσικού και θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών, νότες παράδοσης και πολιτισμού αλλά και δημιουργία παραμυθιού! Ο στόχος είναι να εισάγουν το παιδί στις βασικές έννοιες και προοδευτικά να εμβαθύνουν στην ελληνική παιδεία, που συνδυάζει την εκπαίδευση, το ήθος και τον πολιτισμό με τη γνώση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού.

Διάρκεια e – camp

Όλο το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερεις θεματικές ενότητες. Η ευελιξία του προγράμματος σας δίνει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε όποτε θέλετε, χωρίς χρονική δέσμευση.

Θεματικές Εβδομαδιαίες Ενότητες

Σύμπαν

Η εβδομάδα του Σύμπαντος συναρπάζει τα παιδιά. Ανεξερεύνητες περιοχές, άλυτα προβλήματα, φανταστικές περιηγήσεις σε συνδυασμό με θέατρο, ζωγραφική, μουσική, παιχνίδι και συγγραφή παραμυθιού, εντυπωσιάζουν τα παιδιά και κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για όλη την εβδομάδα.

Διατροφή

 Τι λένε οι Αρχαίοι Έλληνες για τη διατροφή και πώς προφύλασσαν την Υγεία τους μέσω αυτής; Αρχαίες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συνδυάζονται με ιστορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία, ρητά, παιχνίδια συνδυασμών τροφών αλλά και παραδόσεις, γεμίζοντας τις ημέρες αυτής της εβδομάδος.

Αθλητισμός

Η δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων, η προετοιμασία, ο μύθος και ο θρύλος γύρω από την συμμετοχή και τη νίκη, ο ύμνος. Με έντονη δραστηριότητα και συμβολισμούς αιώνων. Μία εβδομάδα που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

Θάλασσα

Θαλασσοπόρος λαός οι Έλληνες, χιλιάδες χρόνια τώρα. Μία εβδομάδα δεν αρκεί για να απαριθμήσουμε τα επιτεύγματα των Ελλήνων στη θάλασσα. Ιστορίες, τραγούδια, παράδοση, τέχνη ολοκληρώνουν μία αξέχαστη εβδομάδα!

Κοντά στους Γονείς

Παράλληλα, η Σχολή κρατά επαφή με τους γονείς, στέλνοντας την πρόοδο των παιδιών κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τις θεματικές ενότητες που έχει επιλέξει. Ζωγραφιές, κείμενα, κατασκευές, τοποθετούνται στον ‘εκθεσιακό χώρο’ του e – camp τον οποίον επισκέπτονται και καμαρώνουν για τις δημιουργίες των παιδιών!

* Οι δημιουργίες των παιδιών προβάλλονται κατόπιν συγκατάθεσης των γονέων.

Με το βλέμμα στραμμένο και προς τους γονείς, το e – camp της Ελληνικής Αγωγής σχεδιάστηκε ειδικά για να ελαφρύνει το ‘βάρος’ της διαρκούς θερινής απασχόλησης των παιδιών γεμίζοντας το χρόνο τους με δημιουργικές δραστηριότητες που εναλλάσσουν την εκπαίδευση με παιδικά παιχνίδια γνώσης. Καθημερινά έντυπα δραστηριοτήτων, αλλά και ασκήσεις ηλεκτρονικής μορφής, όπως μικρά κουΐζ, ηλεκτρονική ζωγραφική, κατασκευές και αφηγήσεις, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον το παιδιών, προσφέροντας παράλληλα γνώσεις και γερές βάσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.

Προσφορά Γνωριμίας

Το κόστος για τη μία εβδομάδα στο online summer camp ανέρχεται στα 30€, ενώ με την εγγραφή και στις 4 εβδομάδες άπαξ, πληρώνετε μόνον 90€, καθώς σας προσφέρουμε εμείς την μία εβδομάδα εντελώς δωρεάν! Πρόκειται για μία αποκλειστική προσφορά γνωριμίας με τα διαδικτυακά μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής.

Βεβαίωση Συμμετοχής

Για κάθε εβδομάδα που ολοκληρώνεται, τα παιδιά θα λαμβάνουν την ατομική βεβαίωση συμμετοχής στο μοναδικό online summer camp της Ελληνικής Αγωγής!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Κόστος: Μόνον 30€ / εβδομάδα.

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

– Η παράδοση των μαθημάτων καθώς και οι αντίστοιχες ασκήσεις για κάθε μάθημα, σε ηλεκτρονική μορφή ή PDF

– Η παρακολούθηση από τους καθηγητές

– Η διόρθωση και η αποστολή των διορθωμένων εργασιών

– Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εργασιών στους γονείς στο τέλος της κάθε εβδομάδος, ώστε οι γονείς να παρακολουθούν την πορεία και την πρόοδο του μαθητή.

Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζονται οι αδυναμίες, αλλά και η ευκολία που μπορεί να έχει το παιδί σε κάποιους τομείς που ακόμη μπορεί να μην έχουν γίνει αντιληπτοί από τους γονείς.