Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: Ελληνική Αγωγή. You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Ελληνική Αγωγή

Τμήμα Παίδων – Επίπεδο 2

Τμήμα Παίδων - Επίπεδο 2

 

Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργεί τις βάσεις για ολόκληρη την ακαδημαική πορεία ενός παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο και απλό τρόπο τα Αρχαία Ελληνικά και μαζί με αυτά, την Ιστορία, την Μυθολογία και τον Πολιτισμό των Ελλήνων.

Στην Ελληνική Αγωγή ξεκινούμε την διδασκαλία με πολύ απλούς, καθημερινούς διαλόγους, ιστορίες και μύθους. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά καθοδηγούνται απλά, όμορφα και μεθοδικά στο να μπορούν μέσα σε λίγο καιρό, να διαβάζουν τα αρχαία κείμενα από το πρωτότυπο. Πρόκειται για μία εξαιρετική εξωσχολική δραστηριότητα, που διαρκεί μόνον μιάμιση ώρα την εβδομάδα.

Συνοπτική επισκόπηση:

Το μάθημα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της αρχαίας ιστορίας, που εκτείνεται από τους αρχαϊκούς χρόνους έως την αρχαία Ρώμη. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν μια ολιστική κατανόηση του ιστορικού πλαισίου, της εξέλιξης και των σημαντικών γεγονότων που διαμόρφωσαν τον αρχαίο κόσμο.

Κατανόηση σε βάθος:

Με 43 δίωρα μαθήματα, το μάθημα εμβαθύνει σε κάθε ιστορική περίοδο, παρέχοντας στους μαθητές άφθονο χρόνο για να εξερευνήσουν τις περιπλοκές και τις αποχρώσεις της αρχαίας ιστορίας. Η περιεκτική διδασκαλία εξασφαλίζει την πλήρη γνώση του αντικειμένου.

Συνάφεια με το παρόν

Το μάθημα δίνει έμφαση στο πώς οι εξελίξεις από την αρχαιότητα συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον κόσμο σήμερα. Υπογραμμίζοντας τη διαρκή επίδραση της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης στον σύγχρονο πολιτισμό, την πολιτική και την κοινωνία, οι μαθητές κατανοούν καλύτερα τη συνεχιζόμενη συνάφεια της ιστορίας στο σήμερα.

Ποιους αφορά

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για ενήλικες μαθητές που ενδιαφέρονται για την Ιστορία και επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερη τον αρχαίο κόσμο. Είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα μαθητών, από εκείνους που δεν έχουν προηγούμενη γνώση της αρχαίας ιστορίας έως άτομα με πιο προχωρημένο υπόβαθρο στο αντικείμενο.

Σε τι χρησιμεύει:

Ιστορία με τον Άδωνι Γεωργίαδη

Αρχαία Ελληνική Ιστορία

Συνοψίζοντας, το διαδικτυακό μάθημα του Άδωνι Γεωργιάδη για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία προσφέρει μια ολοκληρωμένη και συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία για ενήλικες που ενδιαφέρονται για την Ιστορία. Μέσω της κάλυψης των γεγονότος εις βάθος, της έμφασης στην ιστορική κατανόηση και της εξερεύνησης της σύγχρονης συνάφειας, αυτό το μάθημα παρέχει πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύ κοινό, καθιστώντας το μια πλούσια και διανοητικά ανταποδοτική ευκαιρία για τους δια βίου μαθητές.