Ελληνοβελγική συνάντησις εφήβων μαθητών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Ευρώπη είναι πλέον γεγονός. Σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, οι μαθητές από τις πρώτες τάξεις του σχολείου, αποκτούν γνώσεις και δημιουργούν βάσεις μαθαίνοντας Αρχαία Ελληνικά.

Πριν από λίγους μήνες, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε τους 10 μαθητές που αρίστευσαν στον πρόσφατο διαγωνισμό των Αρχαίων Ελληνικών που διεξάγεται από το Institut du Sacré-Cœur στην πόλη Mons του Βελγίου από το 1989! Πάνω από 1.000 παιδιά λαμβάνουν μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό κάθε χρόνο, που δεν έχουν καταγωγή ή οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα. Απλώς μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά. Γιατί;

Το γιατί, θα το μάθουμε στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 γιατί τα παιδιά αυτά, μαζί με 2 συνοδούς καθηγητές, θα επισκεφθούν την Αθήνα, προσκεκλημένοι της Ελληνικής Αγωγής, για να μας μιλήσουν για τους λόγους που αφιερώνουν χρόνο στην εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και βεβαίως, να συνομιλήσουν με τους συνομηλίκους μαθητές της Ελληνικής Αγωγής, στα Αρχαία Ελληνικά!

Οι έφηβοι μαθητές θα μείνουν στη χώρα μας για 3 ημέρες και θα ξεναγηθούν σε βασικούς αρχαιολογικούς προορισμούς.

Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση αυτή, στις 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Κολλεγίου Αθηνών (BCA) για να ακούσουμε, να χειροκροτήσουμε και να τιμήσουμε τα παιδιά αυτά, που τόσο πολύ τιμούν και αγαπούν την γλώσσα μας, στον τόπο τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, η κράτηση της θέσεως είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε καλέστε μας στο 210.5221314 ή στείλτε μας ένα γραπτό μήνυμα με το όνομά σας και τις θέσεις που θέλετε να κρατήσετε στο info@ellinikiagogi.gr.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
210.5221314
Ellinikiagogi.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

BCA_LOGO_College_black