Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: Ελληνική Αγωγή. You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Ελληνική Αγωγή

Συχνές ερωτήσεις

Συγχαρητήρια για την απόφαση σας να ξεκινήσετε μαθήματα μαζί μας!

Επειδή όμως, καμιά φορά, η φυσική συστολή που υπάρχει μέσα μας, μπορεί να μας σταματήσει από το να ρωτήσουμε ακόμη και τις πιο απλές ερωτήσεις, συλλέξαμε εμείς τις πιο συνηθισμένες και σας τις παραθέτουμε εδώ.

Μετά, θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε και την γνώμη σας.  Οπότε, διαβάστε τις και μετά καλέστε μας για να μιλήσουμε.

Κι επειδή ένα τηλεφώνημα ποτέ δεν θα αντικαταστήσει την προσωπική επαφή, τίποτα δεν θα μας χαροποιήσει περισσότερο από το να σας δούμε και στη σχολή μας.

Α, και το σπουδαιότερο: θα σας περιμένει ζεστός καφές!

Φιλοξενία: φιλώ (= αγαπώ + ξένος)



Η περίθαλψη και φροντίδα ενός ξένου.

Ήταν θεσμός για τους Έλληνες  να υποδέχονται και να περιποιούνται τους ξένους. Πίστευαν ιδιαίτερα στην ιδέα της φιλοξενίας και την θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (προστάτης ο Ξένιος Ζευς).

Γι’ αυτό και οι ξένοι, ως σταλμένοι από τους θεούς, θεωρούνταν πρόσωπα ιερά, τιμημένα και σεβαστά. Η λέξη φιλοξενία είναι μία από τις χιλιάδες λέξεις που χρησιμοποιούμε ατόφιες από τα αρχαία χρόνια.

Συχνές ερωτήσεις

Τμήματα παίδων

Ίσα – ίσα που όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο εύκολα τα μαθαίνουν. Η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών τους είναι πολύ πιο εύκολη από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας (π.χ. Αγγλικών) σε αυτήν την ηλικία γιατί οι περισσότερες λέξεις τούς είναι ήδη γνωστές.

Με πολύ παιχνίδι, κατασκευές, θεατρικά δρώμενα και βιωματική δράση. Τα παιδιά μαθαίνουν με πολύ ευχάριστο τρόπο.

Συνήθως τα παιδιά προσαρμόζονται πολύ γρήγορα. Καλύτερα όμως να έρθετε για ένα δοκιμαστικό μάθημα για να κρίνει το παιδί και η δασκάλα του εάν μπορεί να ξεκινήσει από εφέτος, ή να έρθει του χρόνου από την αρχή του εκπαιδευτικού έτους.

Κάθε Παρασκευή 17:00-18:30 ή κάθε Σάββατο 10:00-11:30. Αυτά είναι τα τμήματα των αρχαρίων, των παιδιών που ξεκινούν εφέτος για πρώτη φορά. Εάν το παιδί πηγαίνει στην Στ’ δημοτικού ή Α’ γυμνασίου, εντάσσεται κατευθείαν στο τμήμα του Ομήρου που είναι κάθε Παρασκευή 18:30-20:00 ή κάθε Σάββατο 11:30 – 13:00.

Όχι, όλη η δουλειά γίνεται στην τάξη. Προϋποθέτει όμως το παιδί να μην χάνει μαθήματα.

Τμήματα ενηλίκων

Εννοείται, η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Εξάλλου, πολλές από τις λέξεις και τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε καθημερινά, χρησιμοποιούνται και στα Αρχαία Ελληνικά. Στην ουσία, μιλάτε Αρχαία Ελληνικά, απλώς δεν το ξέρετε!

Δεν φταίτε εσείς. Απλώς ο τρόπος που διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι, τις περισσότερες φορές ακατάλληλος. Η μέθοδος της Ελληνικής Αγωγής που εφαρμόζεται εδώ και 25 χρόνια, είναι αλάνθαστη. Θα σας βοηθήσει στη μελέτη και την κατανόηση των αρχαίων κειμένων από το πρωτότυπο και παράλληλα θα βελτιώσει τον προφορικό, αλλά και τον γραπτό λόγο σας. Ελάτε δοκιμαστικά έστω μία φορά, για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

Κανένα πρόβλημα! Όλα μας τα μαθήματα προβάλλονται και μέσω διαδικτύου, ώστε να μην χάσετε ούτε ένα μάθημα. Υπάρχει κάμερα μέσα στην τάξη και όλοι οι μαθητές που παρακολουθούν εξ αποστάσεως, ουσιαστικά είναι σαν να βρίσκονται μέσα στην τάξη. Μπορείτε να δείτε το μάθημα είτε ζωντανά την ώρα που γίνεται, είτε μαγνητοσκοπημένα, όποτε θέλετε στο διάστημα της συνδρομής σας.

Είναι τόσο απλή η σύνδεση, που δεν χρειάζονται γνώσεις υπολογιστού. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα μας ellinikiagogi.gr, βάζετε τον κωδικό σας και βλέπετε το μάθημα. Τόσο απλά!

Όχι. Οι μαθητές είναι πάρα πολλοί και θα χρειαζόταν ένα δεύτερο μάθημα μόνο για τις απορίες.
Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε, είναι να στείλετε ένα μήνυμα στη σχολή και θα σας απαντήσει η φιλόλογός σας στις απορίες σας, γραπτώς.

Βεβαίως. Με τον κωδικό που θα πάρετε, θα μπορείτε να δείτε και τα μαθήματα που έχουν προηγηθεί.