Φιλοσοφία

 • Προσφορά από 585€ τώρα στα 480€. Οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Αριστοτέλους και η εφαρμογή τους στην επίτευξη της προσωπικής ευημερίας του σύγχρονου ανθρώπου. Το θέμα που θα απασχολήσει φέτος τα μαθήματα Φιλοσοφίας είναι «ο Ηγέτης Αλέξανδρος.» Πρόκειται για μία σειρά μαθημάτων στην οποία ο μαθητής βιώνει και αναγνωρίζει την εφαρμογή της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας, μέσα από την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πιο γνωστού και επιτυχημένου μαθητού του Αριστοτέλους. Ως σκοπό, τα φετινά μαθήματα έχουν την διεύρυνση της ηγετικής ικανότητας, την οργάνωση της καθημερινής εργασίας και σκέψης με στόχο την αύξηση της συνολικής αποδοτικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων.
  Οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Αριστοτέλους και η εφαρμογή τους στην επίτευξη της προσωπικής ευημερίας του σύγχρονου ανθρώπου. Το θέμα που θα απασχολήσει φέτος τα μαθήματα Φιλοσοφίας είναι «ο Ηγέτης Αλέξανδρος.» Πρόκειται για μία σειρά μαθημάτων στην οποία ο μαθητής βιώνει και αναγνωρίζει την εφαρμογή της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας, μέσα από την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πιο γνωστού και επιτυχημένου μαθητού του Αριστοτέλους. Ως σκοπό, τα φετινά μαθήματα έχουν την διεύρυνση της ηγετικής ικανότητας, την οργάνωση της καθημερινής εργασίας και σκέψης με στόχο την αύξηση της συνολικής αποδοτικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων.
  Προσφορά από 585€ τώρα στα 480€. Στωικισμός, η αρχαία σχολή φιλοσοφίας που έχει γίνει παγκόσμια τάση και γοητεύει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες του σήμερα. Η διδασκαλία των Στωικών φιλοσόφων, η συμφιλιωμένη στάση απέναντι στις αντιξοότητες, γίνεται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ και αποτελεί εφέτος τον φιλοσοφικό οδηγό της καθημερινότητάς μας. Οι Στωικοί φιλόσοφοι έκτισαν μια συμπαγή θεωρία για το πώς θα κάνουμε την ζωή μας να αξίζει όσο γίνεται περισσότερο, ελέγχοντας τα συναισθήματα της καθημερινότητάς μας. Ίσως ο Στωικισμός δεν ήταν τόσο κατανοητός παλαιότερα, που δεν υπήρχε τόση ανάγκη και οι εποχές ήταν πολύ πιο ανέμελες. Τώρα όμως γίνεται απαραίτητος, καθώς η εφαρμογή του οδηγεί στην ευτυχία μέσα από τη λογική και τη γαλήνη. Το φετινό μάθημα «Εὖ ζῆν» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Λεωνίδα Γεωργιάδη, μας προσφέρει ένα από τα πιο απολαυστικά μαθήματα πρακτικής φιλοσοφίας, μέσα από τις διδασκαλίες των αξεπέραστων Στωικών Φιλοσόφων, των ανθρώπων που έμειναν στην Ιστορία ως οι φιλόσοφοι που κατάφεραν να πετύχουν την «απάθεια», τη δυνατότητα δηλαδή να μην επηρεάζεται η κρίση τους από εξωτερικούς παράγοντες. Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη.
  Στωικισμός, η αρχαία σχολή φιλοσοφίας που έχει γίνει παγκόσμια τάση και γοητεύει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες του σήμερα. Η διδασκαλία των Στωικών φιλοσόφων, η συμφιλιωμένη στάση απέναντι στις αντιξοότητες, γίνεται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ και αποτελεί εφέτος τον φιλοσοφικό οδηγό της καθημερινότητάς μας. Οι Στωικοί φιλόσοφοι έκτισαν μια συμπαγή θεωρία για το πώς θα κάνουμε την ζωή μας να αξίζει όσο γίνεται περισσότερο, ελέγχοντας τα συναισθήματα της καθημερινότητάς μας. Ίσως ο Στωικισμός δεν ήταν τόσο κατανοητός παλαιότερα, που δεν υπήρχε τόση ανάγκη και οι εποχές ήταν πολύ πιο ανέμελες. Τώρα όμως γίνεται απαραίτητος, καθώς η εφαρμογή του οδηγεί στην ευτυχία μέσα από τη λογική και τη γαλήνη. Το φετινό μάθημα «Εὖ ζῆν» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Λεωνίδα Γεωργιάδη, μας προσφέρει ένα από τα πιο απολαυστικά μαθήματα πρακτικής φιλοσοφίας, μέσα από τις διδασκαλίες των αξεπέραστων Στωικών Φιλοσόφων, των ανθρώπων που έμειναν στην Ιστορία ως οι φιλόσοφοι που κατάφεραν να πετύχουν την «απάθεια», τη δυνατότητα δηλαδή να μην επηρεάζεται η κρίση τους από εξωτερικούς παράγοντες. Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη.
  Ο νέος αυτός κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε όλους εσάς τους μικρούς αλλά και μεγάλους “μαθητές” που επιθυμείτε να περιπλανηθείτε στα όμορφα μονοπάτια της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Οκτώ μαθήματα, οκτώ επιλεγμένα θέματα τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό.
  Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όποιον αγαπά την Αρχαία Ελλάδα και τη Μυθολογία αλλά συγχρόνως θα ήθελε να έρθει σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, με τρόπο εύληπτο και κατανοητό. Η προσέγγιση σε κάθε μύθο είναι απλή και αναλυτική ώστε εκτός από τους ενήλικες, να μπορούν άνετα να παρακολουθήσουν το μάθημα και μαθητές Λυκείου. Το κάθε μάθημα αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο γίνεται η περιγραφή του μύθου, ενώ στο δεύτερο η ερμηνεία του.
  Η Αριστοτελική Φιλοσοφία ως μέσω προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργίας. Οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Αριστοτέλους και η εφαρμογή τους στην επίτευξη της προσωπικής ευημερίας του σύγχρονου ανθρώπου! Μάθετε να ζείτε με ευημερία και να επιτυγχάνετε κάθε στόχο που βάζετε! Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη.
  Προσφορά από 1.140€ τώρα 500€. Σε 81 δίωρα μαθήματα, γίνεται η μελέτη και η κατανόηση των διαχρονικών κειμένων της Ελληνικής Φιλοσοφίας που διαμόρφωσε όλη τη δυτική σκέψη. Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης αναλύσύει την Πλατωνική Φιλοσοφία μέσα από τα κείμενα, μερικά εκ των οποίων: Γοργίας ή Περί Ρητορικής, ανατρεπτικός, Επινομίς ή Νυκτερινός Σύλλογος, Επιστολαί, Ερασταί ή Περί Φιλοσοφίας, Ερυξίας ή Περί Πλούτου, Ευθύδημος ή Εριστικός, Ευθύφρων ή Περί του Οσίου, Θεάγης ή Περί Φιλοσοφίας, Ίππαρχος ή Φιλοκερδής, Ιππίας ελάσσων ή Περί του Ψεύδους, Ιππίας μείζων ή Περί του Καλού, Ίων ή Περί Ιλιάδος, Κλειτοφών ή Προτρεπτικός, Μενέξενος ή Ἐπιτάφιος, Μένων ή Περί Ἀρετής, Μίνως ή Περί Νόμου, Νόμοι ή Περί Νομοθεσίας, Παρμενίδης ή Περί Ιδεών, Πρωταγόρας ή Σοφισταί, Φίληβος ή Περί Ηδονής. Επωφεληθείτε από την προσφορά! Με την ολοκλήρωση και των δύο κύκλων, έχετε μία πλήρη εικόνα όλης της ύλης και λαμβάνετε την βεβαίωση συμμετοχής υπογεγραμμένη από τους Λεωνίδα και Άδωνι Γεωργιάδη.
  Από 540€ αρχική τιμή, μόνον με 270€
  Από 600€ τώρα 300€. Η μελέτη των Πλατωνικών έργων συνεχίζεται. Αυτή τη χρονιά ο Λεωνίδας Γεωργιάδης συζητά με τους μαθητές τα εξής κείμενα: Γοργίας ή Περί Ρητορικής, ανατρεπτικός, Επινομίς ή Νυκτερινός Σύλλογος, Επιστολαί, Ερασταί ή Περί Φιλοσοφίας, Ερυξίας ή Περί Πλούτου, Ευθύδημος ή Εριστικός, Ευθύφρων ή Περί του Οσίου, Θεάγης ή Περί Φιλοσοφίας, Ίππαρχος ή Φιλοκερδής, Ιππίας ελάσσων ή Περί του Ψεύδους, Ιππίας μείζων ή Περί του Καλού, Ίων ή Περί Ιλιάδος, Κλειτοφών ή Προτρεπτικός, Μενέξενος ή Ἐπιτάφιος, Μένων ή Περί Ἀρετής, Μίνως ή Περί Νόμου, Νόμοι ή Περί Νομοθεσίας, Παρμενίδης ή Περί Ιδεών, Πρωταγόρας ή Σοφισταί, Φίληβος ή Περί Ηδονής. Σε 41 δίωρα μαθήματα, γίνεται η μελέτη και η κατανόηση των διαχρονικών κειμένων της Ελληνικής Φιλοσοφίας που διαμόρφωσε όλη τη δυτική σκέψη. Επωφεληθείτε από την ετήσια συνδρομή!
  Καθήκον του ανθρώπου είναι να θέσει τον εαυτό του σε αρμονία με το Σύμπαν, το οποίο, ως λογικό και αγαθό, τού μεταφέρει τις ιδιότητές του. Με το να βλάπτει κανείς τους άλλους για το υποτιθέμενο ατομικό του συμφέρον, υπονομεύει κατ' ουσίαν την ίδια του την φύση. Ο Στωικός δεν αρνείται τον κόσμο των θνητών πραγμάτων, ούτε όμως και εξαρτάται από αυτόν, απλώς ζει ατάραχα μέσα του. Ο κύκλος αποτελείται από 36 δίωρα μαθήματα. Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη. Σε προνομιακή τιμή, από 540€ αρχική τιμή, μόνον με 270€
  Ο καθηγητής της Σορβόννης, Δημοσθένης Δαββέτας, παραδίδει απλά Μαθήματα Φιλοσοφίας για όλους, που αποδεικνύουν την διαχρονικότητα και την οικουμενικότητα της Αρχαίας Σκέψης. Δέκα ωριαία μαθήματα από τους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους έως τους Κυνικούς, με ενδιάμεσους “σταθμούς” τον Παρμενίδη, τον Ηράκλειτο, τον Αναξίμανδρο, τον Αναξαγόρα, τον Πυθαγόρα, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τους Στωικούς ώστε ο μαθητής που έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με την ελληνική φιλοσοφία, να αποκτήσει συνοπτική αλλά πλήρη εικόνα.
  Κύκλος Φιλοσοφίας 5 δίωρων διαλέξεων. 1. Η τριμέρεια της Ψυχής στον Όμηρο. 2. Η Ψυχή και το Σώμα κατά τον Πλάτωνα 3. Ο αριθμός της Ψυχής 4. Ο Κένταυρος και η Ψυχή 5. Ο Ηλιοκεντρισμός επί της Θόλου της Επιδαύρου.

  Select a Payment Method

  No payment methods are available for the selected subscription plan.

Έχετε ήδη λογαριασμό;

Προχωρήστε σε σύνδεση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης σας

Δημιουργήστε λογαριασμό

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα για να εγγραφείτε