Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Search
Close this search box.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Εκδρομή στη Μονή του Οσίου Λουκά και τη Χαιρώνεια

Στο πλαίσιο της ενότητας «Εκδρομές Φιλοσοφίας» την Κυριακή 14 Ιανουαρίου επισκεπτόμαστε την περίφημη Μονή του Οσίου Λουκά, ένα μοναστήρι 1.000 ετών, προστατευόμενο μνημείο της UNESCO γνωστό για την απαράμιλλη αισθητική και την αναμφισβήτητη αρχιτεκτονική του αξία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Χαιρώνεια, και θα μιλήσουμε για ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας, τη μάχη της Χαιρωνείας που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Μέγα Αλέξανδρο και έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία του συγχρόνου κόσμου.

Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής για τις αντιξοότητες της ζωής ως εργαλείο ανάπτυξης της συνείδησης βασισμένο στα μαθήματα Στωικής Φιλοσοφίας, καθώς και για τον μοναχισμό στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια. Η Εύα Καπόλου θα διαβάσει και θα εξηγήσει σχετικά κείμενα στα Αρχαία Ελληνικά.

Οι «Εκδρομές Φιλοσοφίας» έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των φίλων μας και τους ευχαριστούμε πολύ! Όπως πάντα, παρακαλείσθε για την έγκαιρη κράτηση της θέσης σας, καθώς η συμμετοχή είναι περιορισμένη ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα της εκδρομής μας.

Σας περιμένουμε για ένα ακόμη ταξίδι στο χρόνο!

 

Κλείστε τη θέση σας

 

Πρόγραμμα Εκδρομής:

08:00 Αναχώρησις από την Ελληνική Αγωγή

10:30 Άφιξις στη Μονή Οσίου Λουκά

10:30 – 12:30 Ξενάγησις στη Μονή.

13:00 Άφιξις στη Χαιρώνεια

14:00 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

16:30 Επιστροφή στην Αθήνα

 

Κόστος εκδρομής: 60€

Στο κόστος της εκδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται το φαγητό