Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Search
Close this search box.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Ελληνική Αγωγή

Στωική Φιλοσοφία

Στωική Φιλοσοφία

Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη

Καθήκον του ανθρώπου είναι να θέσει τον εαυτό του σε αρμονία με το Σύμπαν, το οποίο, ως λογικό και αγαθό, τού μεταφέρει τις ιδιότητές του. Με το να βλάπτει κανείς τους άλλους για το υποτιθέμενο ατομικό του συμφέρον, υπονομεύει κατ’ ουσίαν την ίδια του την φύση. Ο Στωικός δεν αρνείται τον κόσμο των θνητών πραγμάτων, ούτε όμως και εξαρτάται από αυτόν, απλώς ζει ατάραχα μέσα του. Ο κύκλος αποτελείται από 36 δίωρα μαθήματα. Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη.

Συνοπτική επισκόπηση:

Το μάθημα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της αρχαίας ιστορίας, που εκτείνεται από τους αρχαϊκούς χρόνους έως την αρχαία Ρώμη. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν μια ολιστική κατανόηση του ιστορικού πλαισίου, της εξέλιξης και των σημαντικών γεγονότων που διαμόρφωσαν τον αρχαίο κόσμο.

Κατανόηση σε βάθος:

Με 43 δίωρα μαθήματα, το μάθημα εμβαθύνει σε κάθε ιστορική περίοδο, παρέχοντας στους μαθητές άφθονο χρόνο για να εξερευνήσουν τις περιπλοκές και τις αποχρώσεις της αρχαίας ιστορίας. Η περιεκτική διδασκαλία εξασφαλίζει την πλήρη γνώση του αντικειμένου.

Συνάφεια με το παρόν

Το μάθημα δίνει έμφαση στο πώς οι εξελίξεις από την αρχαιότητα συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον κόσμο σήμερα. Υπογραμμίζοντας τη διαρκή επίδραση της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης στον σύγχρονο πολιτισμό, την πολιτική και την κοινωνία, οι μαθητές κατανοούν καλύτερα τη συνεχιζόμενη συνάφεια της ιστορίας στο σήμερα.

Ποιους αφορά

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για ενήλικες μαθητές που ενδιαφέρονται για την Ιστορία και επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερη τον αρχαίο κόσμο. Είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα μαθητών, από εκείνους που δεν έχουν προηγούμενη γνώση της αρχαίας ιστορίας έως άτομα με πιο προχωρημένο υπόβαθρο στο αντικείμενο.

Σε τι χρησιμεύει:

Ιστορία με τον Άδωνι Γεωργίαδη

Αρχαία Ελληνική Ιστορία

Συνοψίζοντας, το διαδικτυακό μάθημα του Άδωνι Γεωργιάδη για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία προσφέρει μια ολοκληρωμένη και συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία για ενήλικες που ενδιαφέρονται για την Ιστορία. Μέσω της κάλυψης των γεγονότος εις βάθος, της έμφασης στην ιστορική κατανόηση και της εξερεύνησης της σύγχρονης συνάφειας, αυτό το μάθημα παρέχει πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύ κοινό, καθιστώντας το μια πλούσια και διανοητικά ανταποδοτική ευκαιρία για τους δια βίου μαθητές.