Εγγραφή στο newsletter

Μη χάσετε καμία ενημέρωση! Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας για να λαμβάνετε τα νέα μας


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: . You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Search
Close this search box.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ως εξωσχολική δραστηριότητα από το 1994

Classics in Praxis: Κῦδος Λόγῳ

Classics in Praxis: Κῦδος Λόγῳ | Παρασκευή 12 Απριλίου στις 17:00.

Η συνάντηση, με τίτλο «Κῦδος Λόγῳ», υποστηρίζεται από την εταιρεία PeopleCert και φιλοξενείται στο IX Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Συνδεθείτε μαζί μας, ζωντανά από τους Δελφούς, παρακολουθήστε διακεκριμένους καθηγητές και δασκάλους  από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου και γίνετε μέρος της συζήτησης για την ανανέωση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών μέσω καινοτόμων μεθόδων, προβάλλοντας  την διαχρονική επίδραση της γλώσσας μας στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα, μείνετε συντονισμένοι.

Μέχρι τότε, προχωρήστε στην εγγραφή σας!

https://delphiclassics.liveon.tech/panel/login

 


 

Το «Delphi Classics – Classics in Praxis», που ξεκίνησε το 2022, αποτελεί ένα κομβικό γεγονός στο πλαίσιο του γνωστού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών – ένα ετήσιο συνέδριο που ενώνει σημαντικούς ομιλητές από τους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής και της τεχνολογίας, προσελκύοντας συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Αυτό το συνέδριο συγκαλείται στην καρδιά του αρχαίου κόσμου, το λίκνο του φωτός, και προσελκύει διάσημους πανεπιστημιακούς καθηγητές, διευθυντές από αναγνωρισμένα ιδρύματα και μελετητές αφοσιωμένους στη μελέτη των Κλασικών Σπουδών. Πρωταρχικός στόχος αυτής της συνάντησης είναι να ανοίξει ο δρόμος για νέες διδακτικές μεθοδολογίες, επαναπροσδιορίζοντας την εκμάθηση της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και, κατά συνέπεια, διαμορφώνοντας το εκπαιδευτικό τοπίο για μαθητές και διδάσκοντες.

Το συνέδριο χρησιμεύει ως βήμα για τους μελετητές εκείνους που επιθυμούν να χαράξουν νέους δρόμους στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, υπερβαίνοντας τις συμβατικές, ακαδημαϊκές προσεγγίσεις. Η συμμετοχή αναγνωρισμένων καθηγητών από όλον τον κόσμο διασφαλίζει τη σύγκλιση των απόψεων, ενισχύοντας την ανταλλαγή ιδεών που τελικά αναδιαμορφώνουν την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών ως «ζωντανή γλώσσα». Η ενσωμάτωση συγχρόνων μεθόδων και πρακτικών, πλέον διεθνώς αναγνωρισμένων, υπογραμμίζει τη δέσμευση για αναζωογόνηση της μελέτης των Αρχαίων Ελληνικών.

Το συνέδριο εξετάζει σχετικά ερωτήματα σχετικά με τη σημασία των Αρχαίων Ελληνικών ως θέμα υψίστης σημασίας στο διεθνές εκπαιδευτικό τοπίο. Διερευνά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκμάθηση αυτής της κλασικής γλώσσας παγκοσμίως και υποστηρίζει μια σύγχρονη προσέγγιση στη γλωσσική διδασκαλία. Οι καθηγητές που συμμετέχουν, όχι μόνο απαντούν σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα, αλλά παρέχουν πληροφορίες για το γιατί τα Αρχαία Ελληνικά κατέχουν τέτοια σημασία στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Με την προβολή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και υποστηρίζοντας μια δυναμική προσέγγιση στην κλασική εκπαίδευση, το συνέδριο δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και τη συνάφεια της εκμάθησης των Αρχαίων Ελληνικών. Τοποθετεί τη γλώσσα όχι απλώς ως ακαδημαϊκή επιδίωξη, αλλά ως μια δυναμική, ζωντανή οντότητα που κατέχει το κλειδί για την απελευθέρωση της γνώσης αιώνων, για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το κοινό αποκτά μια ολοκληρωμένη γνώση του γιατί τα Αρχαία Ελληνικά θεωρούνται ζωτικής σημασίας θέμα και το συνέδριο χρησιμεύει ως καταλύτης για τη συνεχή αύξηση του ενδιαφέροντος για την εκμάθηση της γλώσσας παγκοσμίως. Ουσιαστικά, το «Delphi Classics – Classics in Praxis» συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, προτείνοντας συναρπαστικές και συγχρόνως αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές ξεχωρίζουν, μαθαίνουν, σέβονται και αναπτύσσουν μια βαθιά αγάπη για τη γλώσσα, αποκτώντας έτσι ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο στην αναζήτηση της γνώσης.

Παρακολουθήστε Classics in Praxis 2022

Παρακολουθήστε Classics in Praxis 2023